Заменик премиерот на Косово Реџепи го посети БДС

Заменик премиер на Косово задолжена за малцински прашања и човекови права, г-ѓа Емилија Реџепи го посети Бошњачкиот демократски сојуз (БДС) и се состана со делегација на оваа партија предводена од претседателот Мунир Колашинац и делегација на Бошњачкиот национален совет во Република Северна Македонија предводена од претседателот Џевад Хот.

На состанокот разговарано е за тековните активности на БДС и БНВ, потребата за ефективно вмрежување и соработка за бошњачките национални прашања во иднина, како и за напорите на овој политички субјект да обезбеди подобар статус и положба за Бошњаците во земјава.