ЗЕБРА ИЗБЕГАЛА ОД ЗООЛОШКА: Со часови се шетала низ улиците на главниот град – на крајот брутална пресметка со кенгур! (ВИДЕО)

0

Палава зебра избегала од зоолошката градина и со часови слободно шетала по улиците.

Зебрата, по име Серо, е вратена во нејзиниот ограден простор во „стабилна и здрава состојба“, соопшти управата на забавниот парк, во кој е сместена и зоолошката градина.

Во четвртокот, Серо шеташе слободно низ улиците три часа, вешто избегнувајќи го сообраќајот, пред да го фатат чуварите на зоолошката градина.

Раководството на градината изјавило дека Серо бил разгален и претходно имал хирови.

Тој, наводно, почнал да се однесува чудно по смртта на неговите родители во 2020 и 2022 година.

-Тогаш не сакаше да се врати во својот ограден простор, а еднаш дури се бореше со кенгур –  изјавија претставници на зоолошката градина.

Луѓето кои се грижеа за зебрата почнаа да му даваат почести за да престане да оди.