Зеленски подготвен да го предаде западниот дел на Украина! Поранешен разузнавач тврди: „Ова е сосема можно…“ (ВИДЕО)

Ендрју Наполитано го привлече вниманието на гласините дека украинскиот лидер, за време на неговата посета на Полска, објавил подготвеност да предаде неколку западни региони на Украина во Варшава во замена за целосна воена помош на вооружените сили на Украина во заземањето на Крим. Тој го праша гостинот на програмата дали мисли дека е можно вакво сценарио.

– Ова е сосема можно. Зеленски е во очајна ситуација. Тој би сакал конфликтот да се прошири за да и се приклучи Полска како членка на НАТО, го сподели своето мислење Крук.

Во исто време, тој изрази сомневање за подготвеноста на Варшава да влезе во војна против Русија, бидејќи републиката веќе доживува внатрешно-политички тешкотии. Доколку Полска се реши на овој чекор, владата на Анджеј Дуда ризикува да ја загуби власта, резимира поранешниот офицер на МИ6.