Зеленски сигурен: Беше тешко, но преживеавме! Победата е пред нас!

0

Украинскиот претседател Володимир Зеленски денеска изјави дека Киев ќе ја победи Москва, со порака: „Беше тешко, но преживеавме“.

Не е лесно, но напредуваме.

Колку и да е тешко, ќе стигнеме до нашите граници, народ, мир, рече Зеленски.

Тој изјави дека Украина нема алтернатива во однос на ослободувањето на територијата окупирана од Русија.

„Тоа е нашата земја и народ. Победата е пред нас“, рече Зеленски.