Земјотресот го преполовил и дрвото од маслинка, еден дел пронајден на 10 метри: Чудни сцени од Турција (ВИДЕО)

Многу локални жители ја снимија оваа сцена на камера

По силните земјотреси кои ја погодија Турција, се уште се проценуваат штетите и се собираат впечатоци, а посебно внимание привлече едно дрво од Хатај.

За време на земјотресот, во земјата се појави голема пукнатина, поради што маслиновото дрво се подели на половина.

На 10 метри е пронајдена половина од дрвото.

Многу локални жители ја снимија оваа сцена на камера.