Зоран Димитровски поднесе оставка од местото заменик министер за локална самоуправа

0

Претседателот на Собранието на Република Молдавија Талат Џафери на почетокот на 107. седница соопшти дека Зоран Димитровски поднел оставка од функцијата заменик министер за локална самоуправа.

Џафери нагласува дека Димитровски не сакал да го искористи правото да ги образложи причините за оставката и со тоа завршува неговиот став.

Оставката на Димитровски доаѓа по излегувањето на неговата партија Демократски сојуз од владината коалиција.