ЗОШТО МАЖИТЕ ГИ ИЗНЕВЕРУВААТ СВОИТЕ ЖЕНИ? Познат руски психолог откри какви КАРАКТЕРИСТИКИ треба да поседувате за вашиот партнер да ви биде верен

0

Рускиот психотерапевт и сексолог Артем Толоконин зборуваше за измамите и луѓето кои влегуваат во афери. Толоконин привлече многу внимание на луѓето кога одговори на прашањето какви квалитети треба да имаат жените за да не ги изневерат мажите.

Според него, тука пресудни се внатрешните, а не надворешните квалитети. Еден од квалитетите што треба да ги поседува жената е самодовербата во комбинација со малку самољубие.

пар, измама, изневерување, афера

– Кога жената се чувствува како нешто посебно, како редок дијамант, кога се гледа себеси како уникатна личност, ако е сигурна во себе и во своите квалитети и зрачи со среќа и сексапил, тогаш веројатноста дека партнерот ќе ја изневери или ќе ја остави е речиси минимално – вели Толоконин и додава:

– Покрај тоа, мажите поретко ги изневеруваат жените кои не се плашат од прељуба.

– Го привлекуваме во животот она од што се плашиме. Ако жената не се плаши дека ќе ја изневери партнерот, тогаш веројатноста тој да изневерува ќе биде минимална – изјави сексологот.

Не помалку важна, продолжи Толоконин, е способноста несебично да се сака партнерот и да се осигура дека тој се чувствува удобно и убаво во нивната врска:

– Тогаш партнерот чувствува се што му треба во животот од жената, ако има се што му треба, поинаку ќе гледа на другите жени, односно предизвиците „од страна“ ќе му бидат помалку привлечни.

прстен на судбината

Конечно, Толоконин наведува дека е многу важно во какво семејство израснала жената.

– Кога родителите, бабите и дедовците не изневерувале, а во семејството имало хармонија, ред, среќа и љубов, исто така е многу добар шаблон да се создаде врска во која нема да има изневерување. Бидејќи во нејзиното сеќавање нема такво нешто, ова болно искуство (ако беше уште повеќе со нејзините родители, баба и дедо) нема да доминира – заклучил експертот.