Зошто ова претходно никој го нема кажано !? Стјуардесите откриваат ‘трикови’ за тоа како да ја избегнете гужвата и редиците на аеродромот

0

Како да избегнете гужви на аеродромот и што можете да направите за да го направите вашиот лет што е можно попријатен ?

Многумина веќе почнуваат да размислуваат за плановите за одмор, а освен што бараат сместување, сурфаат на Интернет барајќи најевтини можни летови. Ако вашата одлука е да одите на одмор со авион, тогаш сигурно ќе бидете под стрес од гужвите на аеродромот, редиците, кое седиште ќе го добиете итн. 

Стјуардесите открија неколку „трикови“ кои ќе ги отфрлат повеќето од овие грижи и ќе ја направат гужвата помината на аеродромот, како и самиот лет, што е можно попријатни. 

– ГУЖВА НА АЕРОДРОМОТ

Не ви се допаѓа гужвата на аеродромот ? Се прашувате како да ги избегнете ? Во овој случај, ве советуваме да им дадете предност на ноќните летови. На овој начин ќе заштедите и нерви и пари, бидејќи таквите летови се поевтини од дневните летови.

– СТРАВ ОД ТУРБУЛЕНЦИИ

Ако имате страв од турбуленции, тогаш подобро е да изберете утрински летови. Оваа непријатност е поверојатно да се појави во попладневните часови. 

– ИЗБЕГНУВАЊЕ НА ГУЖВА

Со оглед на тоа дека повеќето луѓе се десничари, тоа значи дека ќе ја изберат „доминантната“ рака кога ќе одлучат во кој ред да застанат – значи вистинската. И затоа таму има поголема гужва. Најдобро е да се оди налево, односно на страната каде што редиците ќе бидат многу пократки.

– СЕДИШТЕ ПО ВАШ ИЗБОР

Не брзајте да се качите први во авионот, подобро е да почекате и да бидете последен. Така ќе имате можност да изберете кое било слободно место што ви се допаѓа.