Зошто стјуардесите ги поздравуваат патниците на влезот во авионот: Не се само љубезни, ова е вистинската вистина

Нејзиното видео предизвика големо внимание на платформата TikTok

Сите уживаме кога ќе дојде моментот да се качиме во авионот, а насмеаните стјуардеси не пречекуваат на врата.

Сепак, тоа го прават не само затоа што се љубезни, туку и поради една важна – помалку позната причина.

Стјуардесата Ранија, која е многу активна на TikTok, ја откри најважната причина зошто го поздравува секој патник кој влегува во авионот.

Таа наведува дека се обидува да ги запомни лицата на оние за кои мисли дека би можеле да и помогнат во итен случај.

Така, при влезот ќе се обиде да утврди дали сте „корисни“ ако работите тргнат наопаку.

@itsmekikooooo

Did you know that?✈️🩷Also to see who could help us in an emergency🥳🤩✈️#fy #fyp #viral #fypageeeee #for #stewardess #cabincrewlife #flightattendant #foryoupage

♬ RUN THIS TOWN X GANGSTAS PARADISE – ALTÉGO

Нејзиното видео привлече големо внимание на популарната платформа, а меѓу многуте корисници се огласи уште една стјуардеса, пренесува LadBible .

„Се обидуваме да утврдиме кој е мобилен, кој добро зборува англиски или кој се чини дека може самостојно да ја отвори вратата. Заедно со другите критериуми, ова го прави патникот ABP (способно лице) “, објасни таа.