Изборите на 2 април во Бугарија: МРФ собра најмногу гласови врз основа на 98,10% од броените листови

Врз основа на 98,10 отсто од гласовите од предвремените општи избори на 2 април во странство, Движењето за права и слободи (МРФ) собра најмногу гласови надвор од Бугарија, 62.937 (36,81 отсто). Податоците важат во понеделник во 8 часот, соопшти Централната изборна комисија. 

Следни се коалицијата Продолжи промени-Демократска Бугарија со 45.551 глас (26,64%), Вазраждане со 28.077 гласови (16,42%), ГЕРБ-УДФ со 14.289 гласови (8,36%), Има таков народ со 8.818 гласови , БСП за Бугарија со 3.576 гласови (2,09%) и Бугарски подем со 2.325 гласа (1,36%). 

Вкупно 4.579 гласачи во странство ја избрале опцијата „Ниту едно од горенаведените“.