ИЗЛЕГУВААТ ДЕТАЛИ ЗА ОБВИНЕНИЕТО ПРОТИВ ТРАМП: Во бањата чувал документи за американската нуклеарна програма?! ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ШОКАНТНИТЕ ФОТОГРАФИИ

0

Поранешниот американски претседател Доналд Трамп е официјално обвинет дека незаконски чувал стотици доверливи владини документи на неговиот имот на Флорида по напуштањето на функцијата!

Федералните обвинители наведуваат во обвинението дека ова вклучува документи со детали за американските програми за конвенционално и нуклеарно оружје, или потенцијални слаби точки во одбраната на САД и плановите за одговор на странски напад.

Поранешниот претседател Трамп (76) чувал кутии со документи низ неговиот имот, вклучувајќи сала за бал, бања, канцелариски простор, спална соба, оставата, чајната кујна…

Тоа е според обвинението од 49 страници поднесено во четвртокот пред федералниот суд во Мајами.

Доналд Трамп

Обвинителите тврдат дека Трамп не се оддалечил од прикажување доверливи материјали , вклучително и „план за напад“ врз Иран, подготвен од претседателот на Здружениот генералштаб, генерал Марк Мили.

Недели подоцна, се наведува во обвинението, Трамп му покажал на претставникот на неговиот комитет за политичка акција „класифицирана карта“ поврзана со воената операција.

Доналд Трамп

-Го предупреди да не се доближува многу, признавајќи дека не треба да го покажува тоа – се наведува во обвинението.

Личниот асистент на Трамп, Волт Наута, доби дополнително обвинение за давање лажни изјави пред федералните истражители.

Доналд Трамп

Првиот федерален случај поднесен против седница или поранешен претседател вклучува 31 точка за намерно задржување информации за националната одбрана, една точка за заговор за попречување на правдата, една точка за задржување документ или запис, една точка за коруптивно прикривање документ или запис, една точка. број на документи во федерална истрага, една точка за заговор за потиснување документ или запис и една точка за давање лажни изјави.

Личниот асистент на Трамп, Волт Наута, беше обвинет по една точка за заговор, прикривање, коруптивно прикривање, прикривање, планирање прикривање и давање лажни изјави пред федералните истражители.