Израел се согласи да го отвори контролниот пункт Керем Шалом за проверка на хуманитарната помош

0

Израел се согласи, на барање на САД, да го отвори граничниот премин Керем Шалом само за проверка и инспекција на хуманитарната помош испорачана во Газа преку преминот Рафа, соопшти висок американски функционер.

Вашингтон со недели разговара со Израелците за можното отворање на „Керем Шалом“ за да се забрза проверката на камиони за хуманитарна помош.