Изјава на премиерот Ковачевски и министерот Бектеши (во живо)

0

 Премиерот Димитар Ковачевски, министерот за економија Крешник Бектеши и директорот на Државниот пазарен инспекторат, Горан Трајковски, се во посета на маркет во Тафталиџе за да проверат дали се почитуваат владините одлуки за замрзнување на цените на дел од тестенините, млечните производи, како и на оризот и на јајцата, чиј извоз е ограничен.  Се очекува одлука и за цените на овошјето и зеленчукот, а Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство подготви анализи.