Исповед на манекенка на која бившиот и го деформирал лицето со киселина: „Ова не е љубов“

0

Пред точно шест години, една од најубавите жени во Италија – манекенката Џесика Нотаро едвај преживеа напад од нејзиниот поранешен партнер.

Имено, сето тоа се случило во 2017 година кога Едсон, поранешната партнерка на италијанската манекенка, ја полил со киселина во лицето. По нападот Џесика Нотаро едвај преживеала. Лицето и било деформирано, а го изгубила и видот на едното око.

Таа за прв пат ги покажа своите рани во емисијата на Маурицио Констанца, кога погледна во камерата и рече:

„Сакам да видите што ми направи. Ова не е љубов“.

Како што се сеќаваше, додека веруваше дека ќе умре, го молеше Бога да и ги спаси животот и очите.

“Почнав да се молам – ако преживеам, земи ја мојата убавина, те молам не ми ги земај очите. Што да правам без моите очи”, рекла Џесика.

Таварез првостепено беше осуден на 18 години затвор, а казната му беше намалена на 15 години зад решетки по жалба. Џесика Нотаро подоцна имала неколку операции за реконструкција на лицето, но го изгубила видот на левото око.

По нејзиното трауматично искуство, Џесика Нотаро стана активистка што се бори против родовото насилство. Тој често гостува во телевизиски емисии низ Италија и Европа за да ја подигне свеста за овој проблем. Џесика и покрај тешките години кои следеа, успеа да продолжи понатаму и денес храбро позира пред камерите.