Исчезнатото момче искасапено од волци! Мештаните во шок откако беше пронајден уште еден фрагмент од коска: Мајка му за првпат се огласи

Жителите на едно француско алпско село веруваат дека мистериозно исчезнатото момче Емил Солеил можеби го изеле волци!

Застрашувачката теорија доаѓа откако неодамна беше откриен нов фрагмент од коска во близина на местото каде што претходно беше пронајден черепот на двегодишно дете во француското село. Черепот на момчето, кој содржел скршеници и трага од каснување, го пронашол шетач на 30 март на патека помеѓу црква и капела во руралното алпско село Вирт Верн во југоисточна Франција.

Месноста, која се наоѓа на помалку од километар и половина од местото каде што исчезна Емил минатиот јули додека престојувал кај својот дедо, жандармите темелно го пребарале.

Обвинителот во случајот на Емил Солеј, Жан-Лук Блашон, рече дека дивите животни можеби ги исчистиле посмртните останки на момчето и може да бидат одговорни за трагите на неговиот череп.

Полицијата не е ни чекор поблиску до разрешување на мистеријата додека властите сè уште се збунети како Емил залутал и починал. Градоначалникот Франсоа Балик сугерира дека возрасен може да биде одговорен за неговата смрт.

– Не можам да не верувам дека во оваа работа е вмешан возрасен. Емил никогаш немаше да замине сам таму каде што беше пронајден – рекол Балик.

Се појави и нова теорија за исчезнувањето на момчето. Локалните жители на Хет Верн сега веруваат дека Емил бил убиен од глутница волци во разурнувачки напад.

-Малиот сигурно бил жртва на животно. А јас само волкот го гледам како виновник. Велат дека волците се плашат од луѓе, но такво мало момче волкот би го видел како друг плен – еден локален извештај за Le Parisien.

Жителите на Верн, исто така, ја поттикнаа теоријата со тоа што потврдија дека неколку волци се забележани во областа.

– Волкот може да грабне дете на селски бунар и да трча половина час без да застане и без да пролее крв – рекол Балик.

Ожалената мајка на Емил, Мари Солеил, проговори за првпат откако беше објавена смртта на нејзиниот син.

– Се трудиме да ги прочитаме сите ваши пораки, коментари, писма… И повторно сме многу трогнати од вашето сочувство – напишала Мари во групата на Фејсбук посветена на Емил.