КАЗИНОТО Е НЕГОВАТА ЉУБОВ – Легендата на италијанскиот фудбал под истрага за перење пари и коцкање

0

Луѓето околу Тоти ги отфрлаат обвинувањата за незаконски активности…

Легендата на италијанскиот фудбал Франческо Тоти е под истрага за перење пари, пишува италијанскиот весник „Ла Верита“.

Спорното плаќање е бескаматен заем од 80.000 евра на пензионер во градот Анцио, Италија.

Според извештајот, пензионерката е свекрва на долгогодишната лична пријателка на Тоти, која е вработена во италијанското МВР.

Љубител на коцка
Тој ја добил сумата во целост истиот ден од свекрвата, а двајцата претходно имале чудни трансакции вредни милиони кои завршувале на сметките на казината во Лас Вегас, Монте Карло и Лондон.

Луѓето од околината на Тоти ги отфрлаат обвинувањата за незаконски активности, и тврдат дека се работи за плаќања на казина, бидејќи е познато дека легендата на Ромите е вљубеник во коцкањето.