КАЗНАТА ГО НАЛУТИ – Полицијата со “ќелави” гуми ги брка возачите: „Ме казнуваш, а колата ти е технички неисправна“

0

„Полицискиот автомобил има целосно излижани гуми, мазни како бебешки заедник“

Минатата сабота во предградијата на Мелбурн, австралиската полиција запрела жена која управувала со автомобил и и напишале казна за „несоодветни модификации“ на автомобилот.

Меѓутоа, казнетата жена потоа го повикала нејзиниот сопруг, кој брзо пристигнал да помогне.

Според австралиските вести , сопругот не ја прифатил казната, туку започнал „контранапад“ против полицијата.

Додека ги снимаше збунетите полицајци, ги критикуваше дека ги фаќаат возачите со нивните технички неисправни автомобили:

„Работам со гуми цел живот и можам да препознаам дека полицискиот автомобил има целосно излижани гуми, мазни како задникот на бебето. Значи полициското возило не е во функција! Пред да почнат да ги казнуваат другите возачи, прво да си го проверат својот автомобил“ – заклучил сопругот на казнетиот возач.

Австралиската полиција потврди дека полициското БМВ навистина имало неисправни гуми, кои во меѓувреме се заменети.