Каков цар! Газда почестил 1.200 работници и нивните семејства на патување од соништата, потрошил многу пари

Извршниот директор на Цитадел ДОО, Кен Грифин, беше наречен „најдобриот шеф на светот“ бидејќи ги почести своите вработени и нивните семејства за годишнината на компанијата.

Една од водечките инвестициски компании приреди огромна забава на која настапија познати музички групи како Maroon 5 и Coldplay, но тоа беше само почеток.

Грифин ги информирал вработените од шест претставништва на Азија-Пацифик (вкупно 1.200 луѓе) дека ќе организира тридневна турнеја на Disney World во Јапонија.

Не само што работниците го добија своето патување од соништата бесплатно, туку и нивните семејства, вклучително и 300 деца.

Инаку, билетот за еднодневна турнеја чини меѓу 50 и 70 евра, што значи дека сопственикот (на ден) потрошил повеќе од 70.000 евра!

Минатата година, Грифин финансираше слична прослава за работниците во САД и Европа, кои уживаа во турнејата на Disney World во Орландо.

Во декември тој платил за летовите на луѓето до Њујорк, Хјустон, Париз, Цирих и други дестинации, со покриени трошоци за хотели, храна, паркинг и друго.