Катастрофи кои се закануваат да срамнат се пред себе! Пророштвото на Нострадамус за 2024 година од кoe трепери цел свет

Нострадамус, француски астролог од 16 век, е познат како „пророк на несреќата“, неговите предвидувања, не многу светли, се однесуваат и на 2024 година.

Според Nypost.com, според текстот Les Propheties на Нострадамус од 1555 година, оваа година носи континуиран глобален конфликт, вклучувајќи војна на морињата, кралски превирања и хуманитарна катастрофа.

Неговата визија за иднината е изложена во 942 катрени, и додека неговите дела се малку нејасни, тој е заслужен за предвидувањето на подемот на Адолф Хитлер, убиството на Џон Ф. Кенеди, нападите од 11 септември и пандемијата на коронавирус.

Кои се неговите предвидувања за 2024 година?

Принцот Хари станува крал?

Еден од пасусите во неговиот долг текст вели дека „кралот на островот“ ќе биде „избркан со сила“. Некои мислат дека Нострадамус се мисли на кралот Чарлс III. Вториот пасус, наводно, вели за Чарлс „набрзо по (катастрофалната војна) ќе биде помазан нов крал / кој ќе ја смирува земјата долго време“, според „IFLScience“.

 

Кина во турбулентни времиња?

Нострадамус предвидел „борба и поморска битка“ и рекол дека „црвениот противник ќе бледне од страв, заплашувајќи го големиот океан“. Некои мислат дека „црвениот противник“ може да се однесува на Кина и нејзиното црвено знаме. „Поморската битка“, велат тие, може да се однесува на тензиите на Кина со островот Тајван. Пекинг, главниот град на Кина, ја има најголемата морнарица во светот.

Климатска катастрофа?

Климатската криза стана поочигледна во последните години со зголемување на шумските пожари и рекордно високите температури.

Нострадамус предвидува дека ќе се влоши.

– Сувото ќе стане уште посуво, а кога ќе се види тоа ќе има големи поплави – напиша тој.

Тој предвиде и екстремни временски услови и глад во светот.

– Многу голем глад поради штетниот бран – рече тој.