Ким Кардашијан казнета поради рекламирање криптовалути

0

Ким Кардашијан е казнета со 1,26 милиони долари поради промовирање на криптовалута.

Американската Комисија за хартии од вредност (SEC) ја донела оваа одлука откако ѕвездата незаконски ги промовирала платежните средства, јавуваат американските медиуми.

Се зборува дека Кардашијан откако го рекламирала не покажала дека е платен за тоа.

Сумата што треба да ја плати реалити ѕвездата се состои од 260.000 долари што ги добила за рекламата, плус 1 милион долари казна.

Покрај тоа, Кардашијан помогна во истражувањето на криптовалутите поддржани од познати личности.