Ковачевски: Обезбедивме доволно електрична енергија за нашата држава

Обезбедивме доволно електрична енергија за нашата држава и нашата цел е да го зголемиме производството на домашна електрична енергија. Се грижиме за сите наши граѓани и компании да не се почувствуваат загрозени во оваа светска криза, а тоа го покажавме со тоа што 99,2% од домаќинствата немаат зголемена цена за струјата. Не застануваме овде и ќе продoлжиме со исто темпо затоа што се покажуваат резултатите од добрите економско – енергетски политики на владата.

Со визија и напорна работа нема недостижна цел!