КОГА ИМАШ ПАРИ МОЖЕШ СЕ! Милијардерот излезе од контрола: Илон Маск сега планира да изгради свој град, а причината е повеќе од јасна

0

Во американската држава Тексас, милијардерот Илон Маск планира да изгради сопствен град надвор од Остин, објави весникот Wall Street Journal.

Беше најавено дека градот ќе се гради на копно до објектите Boring и SpaceX кои се во изградба.

Ова ќе му овозможи на милијардерот да воспостави регулатива во сопствената општина и да ги забрза плановите за напредок на неговиот бизнис.

Изворите велат дека Маск сака вработените во неговите компании Boring, Tesla и SpaceX да можат да живеат во нови домови во близина на компаниите.

Според законот во Тексас, на градот му требаат најмалку 201 жител пред да поднесе барање за основање, а потоа одобрение од окружниот судија“, се вели во извештајот на весникот.

Но тамошните власти за весникот изјавиле дека не го добиле досега барањето на Маск.