КОГА ЌЕ ПЕРЕТЕ БЕЛИ алишта, СТАВЕТЕ ГО ОВА: Воопшто не ви треба избелувач, тоа ќе ви ја направи облеката 10 ПАТИ ПОБЕЛЕНА

0

Дали знаевте дека ова кисело овошје може да ги направи вашите алишта бели како што отсекогаш сте сакале да бидат.

Основното правило на белите алишта – не ставајте избелувач . Втората е дека прашокот не е доволен, особено ако имате жолти или црни дамки на алиштата.

Не сакаме нашите бели алишта да бидат сиви, не сакаме да бидат во боја на јајца, сакаме да бидат како што ги купивме – бели. Еве како да го постигнете тоа.

Станува збор за лимони. Не сте знаеле за оваа негова функција? Дали знаевте дека ова кисело овошје може да ги направи вашите алишта побели отколку што отсекогаш сте сакале, а не сте можеле да постигнете? Ќе биде побело од било кога.

Постапката е многу едноставна.

Лимон

Кога ставате бели алишта во машината за перење, додадете четвртина или половина чаша сок од лимон наместо белило . Лимонот во топла вода ќе направи чуда за вашите бели чаршафи.

Доколку имате омилено парче облека кое ја изгубило совршено белата боја, само користете лимон и видете како ќе изгледа вашата облека.