Колку пати на ден мажот размислува за секс, а колку пати жената

Колку често мажите и жените размислуваат за секс? Еве што вели истражувањето.

Државниот универзитет во Охајо спроведе истражување за тоа колку нивните студенти размислуваат за секс, храна и спиење. Во 2011 година истражувањето е спроведено на 283 студенти. Им давале копчиња да притискаат секој пат кога ќе им текне една од тие три мисли.

Бројките објавени во списанието „Journal of Sex Research“ покажуваат дека мажите размислуваат за секс речиси двојно повеќе од жените. Откриено е дека мажите размислуваат за секс во просек 19 пати на ден, додека жените го прават тоа во просек 10 пати на ден.

Од друга страна, жените размислуваат за храна на секои 62 минути, а за спиење на секои 72 минути. Од друга страна, мажите размислуваат за храна на секои 38 минути, а за спиење на секои 33 минути. Така, иако мажите почесто размислувале за секс, почесто од жените размислувале и за храна и спиење, пишува Вечерњи.хр.

Повеќето испитаници зборуваат за својот сексуален живот со другите

Во малку поновото истражување, OnePoll ги објави резултатите од студијата во соработка со Pure Romance 2019, во која беа анкетирани 2.000 сексуално активни возрасни Американци за тоа колку често зборуваат за секс. Шеесет и седум отсто од возрасните рекле дека им е удобно да го споделуваат својот сексуален живот со други, додека 29 отсто рекле дека им е многу удобно.

Повеќето испитаници зборувале за својот сексуален живот со партнерот (61 отсто), потоа со својот најдобар пријател (60 отсто), пријателите (40 отсто), колегите од работа (28 отсто) и цимерите (26 отсто).