КРАЈОТ НА РЕТРОГРАДЕН МЕРКУР ИМ НОСИ ГОЛЕМИ МАКИ НА СЛЕДНИТЕ ЗНАЦИ: Астролозите тврдат дека ќе поминат најбезболно доколку го применат ОВА

Априлската ретроградност ќе трае до 25-ти во месецот и ќе продолжи да носи тешкотии и падови во бизнисот.

Според прогнозите на астролозите, овие негативни тенденции најмногу ќе бидат погодени од припадниците на 5-те знаци на Зодијакот. Затоа, треба да се биде многу внимателен, особено во областите каде точноста и јасноста се од примарно значење.

Овен

Овен, Сонцето е во вашиот знак, а ретроградните ќе ги истакнат сите амбициозни и импулсивни аспекти на вашата личност во текот на овој месец.

Ви претстои период на промени, затоа забавете, вдишете длабоко и обидете се да најдете мир среде сиот хаос.

Сезоната ви е сè уште исполнета со радост и пријатни изненадувања, но треба да обрнете посебно внимание и претпазливост кога инвестирате и донесувате можни непромислени одлуки.

Можно е да постои ризик од финансиска загуба.

Бик

Бик, крајот на ретроградната фаза на Меркур ќе биде вистински тест за вашата издржливост и флексибилност, бидејќи ќе донесе многу нервози и тешкотии.

Можете да се справите со нив само ако излезете од вашата комфорна зона и ја искористите вашата способност за прилагодување.

Бидејќи Меркур носи низа непредвидливи настани и решенија, флексибилноста ќе биде вашата сила, со која лесно ќе ги прескокнете пречките и ќе излезете од сите предизвици и непријатни ситуации.

Близнаци

Близнаци, вашата владејачка планета е Меркур, така што го чувствувате одливот и текот на ретроградните фази многу посилно од другите хороскопски знаци.

Сè што добро знаете и каде се чувствувате стабилно, во овој период може да ви надвисне сенка на сомнеж.

Затоа е толку важно да одвоите време внимателно да размислите за вашите следни чекори.

Сетете се на претходните ретроградни периоди – секој предизвик што успешно го надминавте ве исполнуваше со нова сила, но и мудрост и издржливост.

Многу сте агилни во прилагодувањето, а оваа ваша способност повторно ќе ви биде спас во тешки времиња.

Девица

Претходните ретроградни периоди ве научија на моќта на прагматизмот, но и колку е важно да бидете трпеливи.

Клучот за надминување на претстојната бура ќе биде флексибилноста – важно е да се откажете од потребата да контролирате сè , бидејќи многу настани ќе бидат надвор од вашата контрола.

Сепак, понекогаш Универзумот подготвува изненадувања кои се далеку подобри од се што планираме.

Подгответе се да ги прифатите со цело срце и обидете се полесно да се прилагодите на промените.

Шкорпија

Скорпија, со вас владее мистериозниот Плутон и огнениот Марс, а априлскиот ретрограден период може да ве доведе до крстопат во вашиот живот.

Како што се развива обратниот танц на Меркур во Овен, знакот со кој владее Марс, ќе се најдете во центарот на небесна бура.

Често се среќавате со непредвидливоста на пречките кои ретроградниот Меркур ги носи со себе, и покрај длабочината и издржливоста на вашиот карактер.

Затоа, немојте да се чудите ако овој период предизвика излив на раздразливост и нерасположение.

Искористете ја априлската ретроградна како можност креативно да ја насочите вашата интензивна енергија во конструктивни решенија.

Покажете трпение, пред се со себе, но и со другите.