Креаснодар на удар! Вонредна состојба во овие делови на Русија: Иницирана итна евакуација, има мртви! (ВИДЕО)

Големи поплави деновиве го погодија рускиот регион Краснодар и градот Туапеш.

– Две лица се пронајдени мртви во морето, девојка родена 2003 година и маж роден 1956 година – пренесе руската агенција ТАСС. За агенцијата беше соопштено дека жртвите биле пронајдени во семејна куќа.

Силна поплава зафати приватна куќа во која се наоѓаа три лица. Имено, тоа е реката Казачја Шел, која се влева во Црното Море.

Според медиумите, врнело три пати повеќе од нормалното. Ваквите врнежи доведоа до покачување на нивото на водата во реките, па селата до нив станаа директно загрозени, а локалните власти во овој дел на Краснодарската област прогласија вонредна состојба, а населението беше евакуирано.