Кузеска: СДСМ ќе победи на изборите во 2024 година, граѓаните сакаат европска иднина

Граѓаните се мудри и многу добро знаат дека со СДСМ државата е безбедна, стабилна и носи предвидливост и европска иднина. Тоа е можно само со СДСМ и тоа и времето го покажа, рече портпаролката на СДСМ Богданка Кузеска во дебата на Само вистина на Канал 5 Телевизија.

-СДСМ ќе победи на изборите во 2024 година. Граѓаните сакаат европска иднина. СДСМ има коалициски капацитет и ќе биде во коалиција со сите партии кои го поддржуваат европскиот фронт. Граѓаните, Македонци, Албанци, Срби, Турци, Роми, да видат единство, одлучност и посветеност да ја реализира стратешката цел за членство во ЕУ. Ние веруваме во европски вредности, секој што има демократски капацитет и што ги почитува овие европски вредности ќе биде дел од европскиот фронт, рече Кузеска.

ДПМНЕ е единствената опозициска партија којшто е спомената во негативен конткекст во Извештајот на Европската комисија како кочничар на реофрмите и европскиот пат, додаде Кузеска.

-Во 2005 година ние како држава бевме заедно со Хрватска но дојде ДПМНЕ на власт и влеговме во 11 годишна изолација. Не мрднавме ниту милиметар. Оваа година и од позиција на опозицијата ДПМНЕ го има негативно во Извештај на Европската комисија, рече Кузеска.

Се што кажа ДПМНЕ излажа и затоа треба да им се извини на граѓаните. Помина една година од усвојувањето на францускиот предлог и кој е асимилиран или бугаризиран? Никој, сите лаги потонаа во вода, додаде Кузеска во дебата на Канал 5 Телевизија.