Левица: Ќе ставиме крај на диктатурата на широката коалиција

0

„Пред завршниот чин, кога ќе стане јасно дека сите политички партии од олигархијата СДСМ-ВМРО-ДУИ дејствуваат координирано и во орото што им го играат учествуваат и другите партии во Собранието, кога ќе стане јасно дека Волјата на народот е застапена во институциите преку левицата, која ја попречува владеењето на овие бизнис партии – со вчерашното воведување на новата Регулатива во Собранието се официјализираше диктатурата на широката коалиција“, велат левичарите.

„Овој режим на СДСМ-ВМРО-ДУИ, кој ги уништи сите аспекти на општественото живеење и ја доведе Македонија во ропство на секакви бизнис зделки и големи државни апетити – кој ги укина службените криминали и ги поробуваше обичните луѓе, така што олигарсите од Лидерската партија можеше непречено да владее и да се збогати, сега со мешање во правниот и политичкиот систем на Република Македонија, го задава последниот удар на изгледот на слободата и владеењето на народот.

Македонскиот народ под децениски притисок на овие канибали на СДСМ-ДУИ-ВМРО, во своите редови го најде оружјето со кое можеше да се брани од оваа триглава лама – преку Левата народна партија, во антифашистичка и популарна. пари подготвени за финалната пресметка. Сите предавници кои ја овозможуваат и продлабочуваат диктатурата на антимакедонската политичка олигархија ќе се соочат со безмилосен крај кој овие ѕверови кои ја пијат крвта на обичните луѓе ќе ги стави зад решетки“, рече Левица.