Легендарната серија ги испровоцира Србите: “Тие се фантастични во ова! Не би рекол” (ВИДЕО)

0

Американската хумористична серија „Сајнфелд“ е сè уште популарна и 25 години по емитувањето на последната епизода, што се гледа од фактот дека е една од најгледаните серии на Нетфликс, а една епизода ги допре и овие области.

Сајнфелд се емитуваше од 1989 до 1998 година. Особено поради околностите на војната и распадот на поранешната држава (СФРЈ), сите беа импресионирани од шегата што овој комичар ја раскажа за Србите. Токму во 15-тата епизода од седмата сезона Њуман конечно најде решение за проблемот со тушот што го мачеше тимот.

„Здраво, Њуман“, започнува дијалогот.

“Здраво, Џери. Имам решение за нашиот мал проблем. Преку одредена врска, најдов туш глави на црниот пазар направени во поранешна Југославија, и според она што го слушам, Србите се фанатични за туширање”, вели Њуман, а Џери одговара:

„Не би рекол! Според видеото што го видов, не добив таков впечаток.”

Оваа епизода беше емитувана неколку месеци по војната, на 15 февруари 1996 година.