Легендарниот актер се најде пред неочекувани обвинувања од британскиот парламент

Роуан Аткинсон беше посочен претходно оваа година во Домот на лордовите, горниот дом на дводомниот парламент на Британија, за неговото наводно влијание врз продажбата на електрични автомобили во ОК.

Британскиот актер и комичар Роуан Аткинсон е најпознат по улогата на г. Бин, со која ја освои публиката ширум светот.

Аткинсон наполни 69 години во јануари оваа година, а папараците последен пат го фотографираа во јавност на крајот на февруари, додека се шеташе во Лондон.

Имено, Аткинсон објави текст во Гардијан за електричните возила во кој, меѓу другото, таквите автомобили ги нарече измама и ја критикуваше употребата на литиумски батерии и ги повика луѓето да продолжат да го возат автомобилот што го имаат што е можно подолго, со што суптилно велејќи им да не купуваат струја.

Затоа овој февруари неговото име се споменуваше во Домот на лордовите, Горниот дом на британскиот дводомен парламент, кога организацијата Зелена алијанса го обвини за бавна продажба на електрични автомобили во Велика Британија, што го пренесоа и светските медиуми.