Луѓето дури сега сфаќаат за што служи вилушката, не е само за јадење

Вилушката е нешто што го користиме секој ден, но не знаеме дека можеме да го користиме и за други намени.

Впрочем, јадењето е една од нашите омилени работи и не можевме да ја завршиме работата без вилушка во рака, пишува The Mirror.

Но, малкумина знаат дека едноставната вилушка има многу други намени – и ќе бидете изненадени кога ќе дознаете колку работи може да направи.

Вирално стана видео на TikTok кое зборува токму за тоа.

@tipshacks.us #foryou #fyp #learnontiktok #lifehacks #crafts ♬ original sound – Tips&Hacks

Видеото демонстрира различни употреби на вилушката, а луѓето не можат да веруваат дека се извлекле со тоа.

На пример, можете да го користите за да фиксирате копче на вашата јакна, можете да го користите за да отворите винска плута, да исцедите краставица и можете да го користите за да ги избришете аглите во автомобилот со тоа што ќе го завиткате во крпа.

Вилушката можете да ја користите и како држач за клучеви, а исто така и за поддршка на вашиот лаптоп.