,,Луѓето ја знаат вистината!” – Дедото на исчезнатото девојче Данка Илиќ: „Не смеам ништо да кажам…“

И по една недела од исчезнувањето на девојчето Данка Илиќ (2) од Бањско поле кај Бор, нема поголем развој на настаните. Информациите што се достапни се површни бидејќи оперативната работа на полицијата е во тек, а како што вели дедото на девојчето Милан Илиќ, нетрпеливоста го убива.

Милан на почетокот на разговорот истакнува дека нема никакви информации, ниту нови, ниту стари.

„Чекаме. Нè убива нетрпеливоста, секоја секунда се надеваме дека ќе добиеме добри вести. Сè што слушам, слушам на телевизија. Милион работи и глупости, уште повеќе се разочарувам кога слушам кој е на гости и што зборува за моето семејство, а ништо од тоа не е точно. Луѓето ја знаат вистина“, вели потресениот маж.

Данка Илиќ, пребарување, Бор, Бањско поле

Според него, морал да бара и забрана за новинари бидејќи постојано го малтретираат.

„Веруваjтњ ми… не нии е добро“, вели Милан и истакнува дека го гледал видеото што се појави на Интернет.

„Го видов видеото, но не знам што да кажам. Сакам да верувам дека е така и дека ќе ја најдат што е можно поскоро, не смеам ништо да кажам бидејќи полицијата работи, им веруваме, чекам вистинските луѓе да ме контактираат, министер Гашиќ. Јас само им верувам“, заклучи Илиќ.

Да потсетиме, Данка Илиќ на неполни две години исчезна минатата недела од имотот на семејството Драгомировиќ во улицата Војводе Радомира Путника во населбата Бањско Поље кај Бор. Мајката на Ивана дошла на имотот со тригодишниот син и ќерката која уште не наполнила две години, што е прилично запоставено.