Мажите лудуваат по жени кои ја имаат оваа особина: Нив ги привлекува повеќе од физичкиот изглед

Мажите најчесто се заљубуваат во жени кои имаат една заедничка особина, велат психолозите. Дали сте меѓу нив?

Атрактивноста најчесто е поврзана со физичкиот изглед. Истражувањата покажуваат дека мажите повеќе ги привлекува друга карактеристика отколку изгледот – се работи за среќата.

Кога набљудувате позитивна, оптимистичка и среќна личност, верувате дека и вие ќе бидете такви покрај него.

Насмеаните и весели лица се секако попривлечни од мрачните и намуртените лица. Жените кои зрачат со среќа и позитивна енергија се исклучително привлечни за мажите.

Кога е покрај таква жена се чувствува опуштено, покомуникативно, а насмеаните луѓе изгледаат поубави, посвежи, помлади.

Жените кои секогаш го гледаат доброто, дури и во негативна ситуација, нивната сила е оптимизмот и секогаш вешто го користат. Тој нивен позитивен став импресионира и го прави приватен и зрачи со посебни вибрации.

Среќата е онаа сила која обединува, освојува срца и мотивира за љубов.