Маж каснал крокодил за очи: Фармерот успеал да се одбрани од ѕверот, секунди го делеле од смртта

Австралискиот фармер Колин Деверо успеал да го одбегне крокодилот, каснувајќи го.

Деверо поминал еден месец во болница откако бил каснат од рептил од 3,2 метри.

Го гризнал на крокодилот за очниот капак за да преживее.

Според неговите зборови, застанал покрај езерото кога го видел рептилот како плива, но во еден момент тој го фатил за десната нога и почнал да го тресе „како партал“ и да го влече во длабочина.

Деверо најпрво се обиде да го удри во ребрата со другата нога

– Бев во таква непријатна положба, а моите заби го фатија неговиот очен капак. Беше прилично дебел, но јас возвратив и ме пушти. Истрчав до автомобилот, тој ме бркаше малку, околу четири метри, но застана – објасни тој.

Потоа зел крпа и јаже за да го запре крварењето, а неговиот брат го однел до Кралската болница Дарвин

– Да ме гризеше на друго место, приказната ќе беше поинаква. Тоа значи дека треба да сменам некои работи. „Толку пати сум бил околу езерото, поправајќи ја оградата, но ова ми ги отвори очите“, рече тој.

Локалните власти изјавија дека крокодилите се основата на важната индустрија на северната територија на Австралија, па затоа се заштитени со закон. Тие се сметаат за од големо научно значење и вредна туристичка атракција.