Македонската репрезентација во традиционално карате ќе учествува на турнир во Србија

– Македонската репрезентација во традиционално карате утре (26 февруари) ќе учествува на меѓународниот меморијален карате куп „Оливер Томиќ“ во Крушевац, Србија.

– За Македонија ќе настапат 15 напреварувачи во повеќе натпреварувачки категории и дисциплини: Камелија Недев, Филип Недев, Мариастела Топалоска, Софија Јарчевска, Матеј Мангаровски, Георги Кокорманов, Марко Илиевски, Максим Поп Трпев, Мила Младеновска, Марта Димковска, Изабела Пренковска, Ана и Марија Ѓуриќ, Ива Спасеновски и Срна Вапски, соопштија од МТКФ.

На меѓународниот карате куп ќе учествуваат на 600 натпреварувачи од повеќе земји од Балканот и Европа.