МАКРОН ПРЕДИЗВИКА СКАНДАЛ: Французите револтирани од потегот на претседателот, за време на интервјуто направи нешто што предизвика бес (ВИДЕО)

0

Многумина ова го сфатија како обид да се отстрани луксузниот предмет од видик.

Францускиот претседател Емануел Макрон предизвика скандал за време на телевизиско интервју за пензиските реформи, објави L’Independant.

Французите забележале како Макрон во разговорот со новинарите ги ставил рацете под масата и го симнал часовникот од зглобот.

Многумина ова го видоа како обид да се отстрани луксузниот предмет од рамката, на место за време на дискусијата за протестите на незадоволните синдикати и работниците со минимална плата.

– Зборувајќи за „минималистите“ кои никогаш немале толкава куповна моќ, тој внимателно го става својот прекрасен луксузен часовник под маса. Овој човек е шега –  се налути  пратеникот на партијата Неосвоена Франција, Вал де Марн Клеманс Гет .