МАЛА СОФИЈА ОД ЛЕСКОВАЦ ЕДНА ВО МИЛИОН! ТОТАЛНО ЗБУНЕТИ СРПСКИ ЛЕКАРИ: На главата и растат 3 типа на коса! Како е тоа можно (ФОТО)

„Почна со една витка и мислевме дека е ’стврднато’ од лежење, па почна да се шири“, вели мајката на Софија.

Малата Софија од Лесковац има фризура на која секој би се свртел. Некаде е исправено, некаде има големи свилени локни, а во некои делови – мали локни.

Софија има три години и три типа коса . Ако ја погледнете од напред, нејзината коса е кафена и права. Приказ на профилот од едната страна покажува девојка со свилени дебели кафеави кадрици. Но, свртете ја другата страна на лицето и ќе видите лесни, ситни, како што некои го нарекуваат „афро“ кадрици кои личат на dreadlocks!

Софија, Лесковац, синдром на неисчешлана коса, синдром на нескротлива коса

Нејзината мајка раскажува за N1 дека оваа необична коса почнала да расте по нејзиниот прв роденден. „Почна со една витка и мислевме дека е ’стврднато’ од лежење, па почна да се шири“, вели мајката на Софија.

Таа вели дека контактирала и со педијатарот и со фризерите за да дознае што е работата, но дека сите и рекле дека никој никогаш не видел такво нешто и не ја знаат причината.

Софија, Лесковац, синдром на неисчешлана коса, синдром на нескротлива коса

„Во однос на одржувањето, сè уште учиме и не знаеме што да правиме, особено што има три типа коса на главата. „Косата ја чешламе само кога е мокра“, вели мама.

Неверојатната фризура на малата Софија од Лесковац

Софија, Лесковац, синдром на неисчешлана коса, синдром на нескротлива коса