МАРАТОН НА -47 СТЕПЕНИ, ТОА МОЖАТ САМО РУСИ: Спектакуларна трка одржана на снег и во поларни услови

Неверојатни спортски вести доаѓаат од Русија . Тамошните спортисти одржаа маратон во екстремни услови.

Јакутија, Русија, маратон, атлетика

Во најголемата руска автономна република Јакутија се одржа екстремна атлетска трка на температура од -47 степени.

Според извештаите на медиумите од Русија , на трката учествувале 76 спортисти од различен пол и возраст. Меѓу нив имаше професионалци и аматери, како и ентузијасти за трчање. Учествуваа натпреварувачи од Русија и странство.

Спортистите трчаа на делови од 3 или 6 километри, во зависност од категоријата.