Мајката на Рита Ора, Вера, откри повеќе детали за животот на светски познатата пејачка

Во интервју за „Alhqiperia Live“ таа изјави дека нејзината ќерка е многу среќна поради големиот концерт што го одржа во Тирана и дека отсекогаш гледала на тоа како обврска да раскаже за земјата од која доаѓа.

„Бевме многу возбудени поради поканата. Рита беше многу возбудена, секогаш кога доаѓа овде има лично чувство, но ми се чини дека цел живот го гледаше како обврска да се покаже која е. Таа се претставува како успешна Албанка и се труди да ги поддржи сите Албанци ширум светот“, изјави Вера Ора.

На прашањето на новинарката за партнерот кој моментално е покрај Рита, таа рече дека главната работа е среќата на нејзината ќерка: „Јас и Бесник сакаме Рита да биде среќна. И таа е среќна во моментов и тоа е почетната точка“.

За плановите за претстојната венчавка, Вера Ора вели дека сè останува во рацете на девојката: „Сега останува Рита да ги донесе овие одлуки. Ова е нешто што секој родител го сака. Верувам дека главното ќе биде нивното задоволство и тоа треба да се почитува“.

Имаше и пикантно прашање за нејзината желба да стане баба. Мајката на светската ѕвезда покажа дека има голема желба во иднина да има внук или внука од Рита.

„Како родител со нетрпение очекувам да станам баба, очекувам во иднина“, нагласи таа.