МЕДВЕДЕВ БРУТАЛАН: Западот ќе не моли, Русија нема да запре додека не се уништи целосно сегашната украинска држава!

0

Опасно предупредување од поранешниот премиер и претседател на Русија

Заменик-претседателот на Советот за безбедност на Руската Федерација, Дмитриј Медведев , денеска изјави дека западните власти ќе се променат , дека нивните елити ќе се изморат и дека ќе се молат за преговори и замрзнување на конфликтот во Украина.

Тој рече дека секоја контраофанзива од Киев ќе биде потисната , а Русија нема да запре додека сегашната украинска држава не биде целосно уништена.

– Вонземјанската војна порано или подоцна станува досадна, скапа и неважна. Но, за нас тоа е трагедија во која е вклучен нашиот народ. Ова е егзистенцијален конфликт. Војна за самоодржување. Или тие или ние –  напиша Медведев на својот канал Телеграм, пренесува Риа њуз.

Тој рече дека верува оти загубата на Западот во Украина е неизбежна.

 А нивните лидери, кои заборавија на сопствените граѓани, нека си кажат дека ќе ги поддржуваат столбовите на независна Украина со оружје и пари колку што е потребно. Ќе обучуваат војници за фабриката за месо во Киев, ќе ги обноват урнатините на економијата на Бандеровиот режим на умирање –  рече Медведев. 

Тој додаде дека украинскиот конфликт е странска војна за западниот свет и дека Русија нема избор – или ќе го уништи непријателскиот политички режим во Киев или колективниот Запад на крајот ќе ја распарчи Москва.

 Затоа единствениот начин е целосно отстранување на државната машинерија на непријателската земја и апсолутна гаранција за лојалност кон иднината – нагласи Медведев.

Тие гаранции, наведе тој, можат да се дадат само преку контрола на Русија врз сето она што се случува и ќе се случува на териториите на „поранешната држава Бандера“.