Медведев предупредува: „Секој обид на Украина да го заземе Крим ќе биде основа за нас да употребиме било какво оружје против нив“

0

Поранешниот руски претседател Дмитриј Медведев изјави во дека Русија не планира да влезе во директен конфликт со НАТО.

Руските сили можеби ќе треба да напредуваат во Киев или Лавов за да ја „уништат оваа инфекција, рече поранешниот претседател на Русија, Дмитриј Медведев, во интервју за руските новински агенции.

Поранешниот руски претседател Дмитриј Медведев изјави дека Русија не планира да влезе во директен конфликт со НАТО и дека е заинтересирана украинската криза да се реши преку разговори, пренесе агенцијата Интерфакс.

Сепак, тој предупреди дека секој обид на Украина да го заземе полуостровот Крим, кој Москва го анектираше во 2014 година, ќе биде основа Русија да употреби апсолутно секое оружје против Киев како одговор.