Меланија Трамп се впушта во најновата лудост за криптовалути

Поранешната прва дама на САД во четвртокот објави дека продава NFT, или незаменлив предмет, со наслов „Визијата на Меланија“ – нејзиниот прв јавен напор откако ја напушти Белата куќа.

NFT е првата дигитална уметност што се продава на својата платформа, која редовно ќе издава NFT и е напојувана од Parler.

„Горд сум што можам да го објавам мојот нов потфат NFT, кој ја отелотворува мојата страст за уметноста и ќе ја поддржи мојата континуирана посветеност на децата преку мојата иницијатива „Биди најдобар“, рече Трамп,  пренесува CNN .

Поранешната прва дама на САД во четвртокот објави дека продава NFT, или незаменлив предмет, со наслов „Визијата на Меланија“ – нејзиниот прв јавен напор откако ја напушти Белата куќа.

NFT е првата дигитална уметност што се продава на својата платформа, која редовно ќе издава NFT и е напојувана од Parler.

„Горд сум што можам да го објавам мојот нов потфат NFT, кој ја отелотворува мојата страст за уметноста и ќе ја поддржи мојата континуирана посветеност на децата преку мојата иницијатива „Биди најдобар“, рече Трамп,  пренесува CNN .

„Преку оваа нова платформа заснована на технологија, ќе им обезбедиме на децата вештини за компјутерски науки, вклучувајќи програмирање и развој на софтвер, за да напредуваат откако ќе стареат надвор од згрижувачката заедница“, додаде тој.

Според соопштението за печатот од кабинетот на Трамп, дел од приходите ќе им „помогнат на децата кои стареат надвор од системот за згрижување преку економско зајакнување и проширен пристап до ресурсите потребни за да се истакнат во областа на компјутерската наука и технологија“.

NFT се уникатни работи поврзани со блокчејнот, дигиталната база на податоци што ги поткрепува криптовалутите како биткоин и етериум.

NFT го привлекоа интересот на големите брендови, спортисти, музичари и познати личности, а некои NFT верзии на дигитални слики се продадени за десетици илјади долари.