Меркур влезе во Ракот! Ова се датумите во јуни кои ја менуваат вашата судбина

Меркур, планетата на комуникацијата, го промени знакот и влезе во Рак, каде што ќе има големо влијание врз сите знаци, особено кај Раковите, Рибите и Скорпиите.

Меркур во Рак носи период кога вашиот ум е под длабоко влијание на емоционалните и потсвесните обрасци. За време на овој транзит, вашите мисли значително ќе влијаат на вашата емоционална состојба и обратно.

Нагласен внатрешен свет

Оваа зголемена чувствителност на вашиот внатрешен свет значи дека сте повеќе прилагодени на суптилностите на вашите чувства. Имате извонредна меморија, способност да запомните и најмалите детали и жива имагинација која ви овозможува лесно да визуелизирате и создавате. Се чини дека знаењето тече без напор во вашата свест затоа што имате единствена способност сублиминално да ги апсорбирате информациите .

Емоционален филтер

Вашето ментално расположение во овој период се карактеризира со тивка, весела, лесна природа. Друштвени сте и уживате во разговори кои имаат емоционална длабочина. Сепак, вашите мисли може да бидат донекаде нестабилни, како одраз на одливот и протокот на вашето расположение. Иако вашиот ум е здрав и силен, тој можеби не е секогаш брз или буден, бидејќи имате тенденција да обработувате информации преку емоционален филтер. Ова понекогаш може да направи да изгледате сонливо, бидејќи имате тенденција да ги свртите мислите навнатре, истражувајќи ги огромните пејзажи на вашиот внатрешен свет.

Интуиција

Оваа интроспективна тенденција е извор на голема сила. Тоа ви овозможува да допрете до интуитивните сознанија кои се граничат со генијалност. Многу од вашите најзбунувачки проблеми ќе бидат решени преку овој внатрешен фокус, бидејќи се потпирате на вашата интуиција и потсвеста да ве водат.

Најважните датуми на Меркур во Рак:

17. јун

Меркур на 0 степени на Рак во врска со Венера во Рак создава хармоничен спој на мисли и чувства. Овој спој ја подобрува вашата способност да ги изразувате емоциите со благодат и шарм. Тоа е поволно време за креативни активности, искрени разговори и зајакнување на личните односи. Веројатно вашата комуникација ќе биде љубезна, дипломатска и топла, што ја прави одличен период за решавање на конфликти и продлабочување на односите.

22. јун

Меркур на 12 степени Ракот го издигнува северниот јазол во Овен, што претставува предизвик помеѓу вашето емоционално размислување и целта на вашиот живот. Овој аспект може да создаде тензија додека се движите во рамнотежата помеѓу вашиот внатрешен емотивен свет и надворешниот притисок за раст и независност. Тоа е период за размислување за тоа како вашите потсвесни обрасци може да влијаат на вашиот животен пат и да направите прилагодувања што ќе ги усогласат вашите мисли со вашите цели.

26. едни со други

Меркур на 19 степени Ракот формира тројка со Сатурн во Риби. Овој поволен аспект носи стабилност и структура на вашите ментални процеси. Ова е одлично време за дисциплинирано размислување, планирање и организирање. Триго со Сатурн ја подобрува вашата способност да се фокусирате и да се справувате со сериозни теми со практичен и зрел пристап. Овој аспект ги поддржува долгорочните обврски и способноста да истраете и самоуверено да ги следите вашите идеи.

29. јун

Меркур на 25 степени Рак секстил Уран во Бик, влевајќи го вашиот ум со иновативни и неконвенционални идеи. Овој аспект ве поттикнува да размислувате надвор од рамката и да прифатите нови перспективи. Време е за интелектуални откритија и неочекувани сознанија. Секстил помеѓу Меркур и Уран ја поттикнува вашата љубопитност и подготвеност за експериментирање, што го прави одлично време за учење нови технологии, истражување на оригинални концепти и прифаќање на промените со отворен ум.

Меркур во Рак ја нагласува интеракцијата помеѓу вашите мисли и емоции, водејќи ве да ги искористите вашите интуитивни сознанија додека се движите низ предизвиците и можностите што се појавуваат.