Месецот на раѓање на жената открива многу! Јануари ги дава најиздржливите, а еве кои ќе ви го загорчат животот ако ги повредите

Жените родени во март се најчувствителни жени. Жените родени во јуни се многу внимателни. Често се ранливи и несигурни, но во исто време се толку добри што никогаш нема да бидат одмазднички. Не сакаат конфликти, имаат добра интуиција, која им помага да ги избегнат конфликтите.

За разлика од астрологијата, постојат одредени научни докази за тоа како месецот во кој сме родени влијае на нашиот карактер,  пренесува uspesnazena.com .

Несомнено е дека темпераментот, карактерот и судбината на жената не зависат само од нејзиното воспитување и животно искуство. Раѓањето во одреден месец може да каже многу за жената.

Јануари

Во овој месец се раѓаат најтрпеливите и најиздржливите жени. Тие често се обдарени со карактеристики на стоички, машки карактер. Тие сигурно нема да се жалат. Тие попрво би ги решиле сите свои проблеми сами, гордо и независно.

Јануарските жени не сакаат се што е поврзано со чистење и уредување на домот, туку во кујна и подготвување оброци – имаат талент.

Февруари

Жените родени во февруари се упорни, тврдоглави, чувствителни и можат да бидат одмаздољубиви. Тие имаат прилично сложен карактер. Имаат нервни сломови, но во исто време, има прилично високо ниво на самоконтрола.

Не се плашат од тешкотии, донесуваат одлуки експедитивно, без долго време да размислуваат. Поради брзањето, тие не се секогаш точни. Тие одлично манипулираат со луѓето и затоа често имаат добра кариера. Тие многу ги сакаат децата.

Март

Жените родени во март се најчувствителни жени. Тие се многу чувствителни и ранливи. Често покажуваат инает, што на крајот им оди на штета. Тие можат да бидат несигурни и често се сметаат себеси за несреќни.

Поради нивната срамежливост, на овие жени им е навистина тешко да постигнат успех. Природата им дала кревкост и шарм, затоа и толку често привлекуваат мажи – заштитници.

Април

Април е месец на храбри, упорни и мотивирани жени. Рационалноста и практичноста се сметаат за совршен додаток. Тие секогаш знаат што сакаат, па полека, но сигурно го постигнуваат она што го сакаат.

Овие жени воопшто не поднесуваат нестабилност. Емоциите и чувствата секогаш се на прво место за нив, зад рационалното размислување.

Мај

Во мај се раѓаат независни и барани, бескомпромисни и решителни жени. Никому не простуваат лесно, развод може да се случи, иако подоцна неизбежно ќе зажалат.

Тоа се тврдоглави жени – лидери, затоа им е полесно да станат шеф отколку да најдат сопруг. Тие даваат приоритет на се што е материјално.

Јуни

Јунските жени се многу внимателни. Често се ранливи и несигурни, но во исто време се толку добри што никогаш нема да бидат одмазднички.

Не сакаат конфликти, имаат добра интуиција, која им помага да ги избегнат конфликтите. Тие дејствуваат според расположението.

Јули

Во оваа есен се раѓаат скромни и срамежливи жени. Често се грижат и постојано се занимаваат со самоиспитување. Целиот нивен живот е подложен на нивното расположение.

Скромни и романтични, тие се способни да се чувствуваат длабоко, но никогаш не го покажуваат тоа. Домот и семејството се најважните работи во животот за овие жени.

Август

Во овој месец се родени најгордите и најнезависните жени. Тие се добри и благородни, но многу желни за моќ. Сакаат да бидат во центарот на вниманието, многу ја ценат независноста.

Имаат голема харизма и покрај мноштвото заинтересирани мажи, најмногу ги ценат семејните односи. Тие се многу чесни и пристојни жени, затоа често се подложни на измами.

Септември

Овие дами се емотивни и темпераментни. Тие се разликуваат од другите жени по нивната претпазливост и пресметка. Многу се самољубиви и донекаде скржави, затоа тешко се разделуваат со парите и враќаат долгови.

Сакаат да бидат во општеството, но секогаш бараат своја корист. Тие се многу љубоморни, исклучително педантни и знаат добро да готват.

Октомври

Многу едноставни во комуникацијата, одговорни и остроумни жени се родени во октомври. Тие се умерено практични, но во исто време дарежливи.

Тие донесуваат одлуки многу внимателно. Имаат добра меморија. Тие се многу принципиелни и не простуваат предавство, иако секогаш се трудат да го зачуваат семејството, во кое заземаат лидерска позиција. Тие се одлични домаќинки.

Ноември

Пресметани и себични жени. Тие се многу силни личности со добра интуиција. Нивните сопружници ќе мора да го прифатат фактот дека нивното мислење нема често да се зема предвид.

Тие се многу економични. Страсни се во љубовта и темпераментни. Сакаат длабоко и силно.

Декември

Жените родени во овој зимски месец се емотивни жени со експлозивен карактер. Упорни и бестрашни, ќе постигнат успех со надминување на сите препреки. Тие се многу комуникативни, романтични, идеалисти, добри пријатели.

Не се карактеризираат со штедливост и се многу темпераментни, па често имаат потешкотии во семејниот живот.