Меџити: Кога ќе бидеме исклучени од партијата, тогаш ќе одлучиме дали ќе си одиме или ќе се бориме до крај

0

Кога ќе бидеме исклучени од партијата, тогаш ќе одлучиме дали ќе си одиме дома или ќе се бориме до крај политички, изјави потпретседателот на ДУИ и лидер на „огнената група“, Изет Мејхити.

На прашањето дали е можно да се формира нова партија, Меџити, поканет во емисијата за анализа 24, рече дека заложбата на „огнената група“ е ДУИ да се врати на вистинскиот пат.

„Претседателот треба да се врати, да не зазема страна и да биде претседател како што беше во изминатите години и да не дозволи да се делиме“, рече Меџити.

На прашањето кој е можниот компромис, Меџити нагласи дека кога има волја има 100 начини за компромис.

„Влегувањето на Алијансата за Албанците во Владата на една година е само за гнев и за замолчување на „огнената група“. Ова само ќе ја оштети ДУИ“, изјави Меџити.

Меџити нагласи дека тие не се против Ахмет, туку против неговата одлука Артан Груб да биде прв вицепремиер. Тој нареди дека има комуникација со Ахмет, но дека не се разбираат и дека последните средби на ДУИ се знак дека тој не е на вистинскиот пат.