„МИЛО МОРА ДА ПОБЕДИ, ВИЕ СТЕ НЕПРИЈАТЕЛИ НА ЦРНА ГОРА“ Скандал во емисијата во живо, ги навреди водителката и гостинот, па го напушти студиото (ВИДЕО)

0

Вториот круг од претседателските избори се одржува во недела на 2 април.

Политичкиот аналитичар Ранко Ѓоновиќ синоќа во емисијата Клуб А на А плус ја навреди Мели Рамусовиќ , ТВ водителката и авторка, велејќи и дека е непријател на Црна Гора, како и на другиот гостин Предраг Калезиќ, а потоа ја напушти студио!

Ѓоновиќ рече дека Мило Ѓукановиќ мора да победи на изборите , на што Калезиќ му рече дека тоа е во спротивност со либералното гледиште на Ѓоновиќ.

Не ми зевајте, дозволете ми да завршам – ѝ рекол Ѓоновиќ во програмата во живо на Мели Рамусовиќ, која го замолила учтиво да комуницира, по што тој продолжил: „Не почнувајте да ме прекинувате“.

– Знаеш што Мели, немам желба да ти одговорам. Одземете ми го микрофонот и ја напуштам емисијата… Сосема неточно… го насетував. Ве прашав кој е Предраг Калезиќ, мислев дека е Данило Калезиќ. Рековте дека човекот е добар и лесен за разговор. Многу сте пристрасни и некоректни, ја напуштам емисијата. Вие сте противник на Црна Гора и вие и вие – рече Ѓоновиќ.

Ѓоновиќ неколкупати во емисијата го нарекуваше европскиот претседателски кандидат „мал“, а неговите сопартијци „падобрани“.