Министерот Спасовски во посета на Белград

0

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска ќе престојува во посета на Белград, каде ќе оствари билатерална средба со неговиот српски колега Братислав Гашиќ.

Како што соопшти МВР, повод за посетата на Спасовски на Србија е потпишувањето на Протоколот за начинот на извршување гранични проверки на заедничкиот граничен премин „Лојане – Миратовац“.