Мисајловски: Ни треба поддршка од целиот македонски народ за да направиме историска победа за Македонија

Денеска започнува првиот ден од изворната кампања за парламентарните избори. Денеска од тука, паркот во Ѓорче Петров сум заедно со Бојан Стојаноски и Габриела Калкова кои се на нашата листа за кандидати за пратеници.
Од тука сакаме да ги повикаме сите граѓани, не само од Ѓорче Петров, туку од целата ИЕ 2 да ни се приклучат.
Да ни се приклучат во оваа наша кампања, бидејќи ќе ја тераме секој ден една позитивна слика за Македонија ќе понудиме за граѓаните многу проекти и ќе понудиме подобар стандард за сите.
Ни  ќе започнеме позитивно, како и секогаш.
Јас како носител во ИЕ 2 од секогаш кажувам дека на народот му треба надеж, му требаат промени, но му треба и позитива  да види дека сме различни.
Доста беа црнила, доста беа црни сценарија во последниве седум години.
Видовме дека овие што се на власт ниту работат, ниту мислат добро за Македонија.
Затоа ние во нашата програма предвидуваме многу проекти.
Предвидуваме зголемени пензии уште во првата година за сите пензионери линеарно, но исто така повисоки плати, подобра здравствен систем, подобро образование, се разбира сите дечиња да имаат учебник и се она што секој еден граѓанин го засега.
Но, за да направиме историска победа ни треба поддршка од целиот македонски народ!
Таа победа би била победа за сите граѓани!
Треба Македонија да биде повторно твоја, да биде повторно на сите граѓани!
Затоа ги повикуваме сите ад се приклучат, бидејќи Македонија е во нивни раце!
Промените се во рацете на сите граѓани!
Промените стартуваат од тука, од Ѓорче Петров и насекаде во Македонија!