МИСТЕРИОЗНА ЖЕНА! “Таа е другарката на Веља Невоља” – Сега се спомна за прв пат, еве која е Мира Поштарка

На судењето на кланот Вељко Беливук и Марко Миљковиќ, Бојан Хрватин спомна жена која наводно била љубовница на водачот на бруталната криминална група

Сведокот соработник, Бојан Хрватин за прв пат на судењето ја спомна жената за која се верува дека на почетокот на истрагата против кланот на Беливук била етикетирана како член на таа криминална група!

Спомна извесна Мира Поштарка, за која рече дека е пријателка на Беливук, која доаѓала на стадионот на Партизан на улицата Хумска во Белград.

Миљковиќ : Колку луѓе дневно поминуваа низ ресторанот ?

Хрватин : Беше како фан клуб, дојдоа и луѓе кои не беа навивачи, се издвојуваа и разговараа со нив, имаше градежници од Сомбор, таму беше Сандокан со неговиот брат кој е кум на Младен Лазаревиќ, се разделувавме кога доаѓеше Мира Поштарка, се разделувавме кога дојдоа Папиќ, Пурковиќ.

Судијата : Која е Мира?

Хрватин : Таа е пријателка на Беливук.

Да потсетиме, како што објави Курир претходно, во телефонот на одредено женско лице биле пронајдени слики кои се поврзани со извршување на кривично дело. Но, според неофицијални информации, против неа била покрената постапка одделно и таа склучила спогодба за признавање вина .

– Дали е всушност Мира Поштарка не е со сигурност утврдено, но се упатува на фактот дека е така – објаснува добро упатен извор.

Тој потсети дека во февруари 2021 година, кога беа уапсени Вељко Беливук, Марко Миљковиќ и членовите на нивната криминална група, полицијата конфискуваше бројни уреди од жена.

-Полицијата и одзеде пет телефони и лаптопи и се испратени на вештачење. Меѓу запленетите телефони имало и шифриран, за тајна комуникација. Таа не учествувала во ликвидациите, но имала одредена улога во криминалната група. Самиот прекар на Мира Поштарка може да укаже дека и таа пренесувала одредени пораки – објаснува изворот.

Таа жена и Беливук, наводно, според изворот, поминале многу време заедно пред апсењето и таа била информирана за се што направил, каде се движел и кого видел.

– Таа отиде во бункерот на стадионот на Партизан, но и на други места каде што се сретнаа – откри претходно извор на Курир и додава:

– Веднаш по нејзиното апсење во 2021 година, таа се согласи да соработува со истражителите. Таа призна каков однос имала со Беливук и покажа подготвеност да зборува за се што знае.