Мицкоски: Во чест на комитите, војводите, партизаните кои на свои плеќи и за нас водеа крвава битка за слободата и независноста

– Традиционално за Илинден, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски упати порака од струшко Ташмаруништа.

-Во чест на комитите, војводите, партизаните, оние кои на свои плеќи и за нас водеа крвава битка за слободата и независноста. Држава натопена со страдања и со крвта на патриотите кои даваа се, за она што денес го имаме и не смееме да го загубиме. Слава им!, објави Мицкоски на Фејсбук.